DeFi-token CRV stijgt nadat berichten dat PayPal het niet-verbonden bewaarbedrijf Curv heeft overgenomen

Curve Finance is bijna 30% gestegen in 24 uur nadat handelaren zich op de verkeerde markt hadden verzameld als reactie op het nieuws dat PayPal mogelijk de crypto-bewaarder Curv heeft overgenomen.

Opwindende speculanten haastten zich ten onrechte om te investeren in het oorspronkelijke token van het gedecentraliseerde financieringsprotocol Curve Finance (CRV) nadat er berichten waren verschenen dat betalingsgigant PayPal het niet-gerelateerde, in Israël gevestigde crypto-bewaarbedrijf Curv heeft overgenomen.

News of Curv overname van PayPal werd gemeld op 2 maart, met de publicaties citeert anonieme bronnen “bekend met de situatie.”

De Israëlische media hebben gemeld dat het bedrijf mogelijk is verkocht voor tussen de $ 200 miljoen en $ 300 miljoen

Binnen een uur na het nieuws was het CRV-token van Curve met meer dan 10% gestegen toen opportunistische handelaren elkaar haastten om de markten te betreden en de prijzen opdreven van ongeveer $ 2,30 naar $ 2,60.

Het officiële Twitter-account van Curve is ook ten onrechte getagd in tal van berichten ter ere van de overname van PayPal, waarop Curve heeft gereageerd in een poging om de verwarring weg te nemen:

CRV draaide de rally snel terug om al zijn winst terug te geven toen handelaren zich hun fout realiseerden.

De resulterende rode kandelaar was CRV’s grootste kandelaar per uur qua handelsvolume sinds 21 januari

Alle publiciteit is echter goede publiciteit en ondanks de verwarring heeft CRV sindsdien de steun teruggekaatst op $ 2,20 en voor het laatst van eigenaar gewisseld voor $ 2,60 om een ​​winst van 29% te boeken over de afgelopen 24 uur. Als zodanig geldt CRV momenteel als de best presterende op Ethereum gebaseerde activa van dit moment, volgens marktgegevensaggregator Messari.

Dit is niet de eerste keer dat dwazen zich haasten om de verkeerde ticker te kopen. In januari verzamelden verwarde handelaren zich rond de op de New York Stock Exchange genoteerde Tanzanian Gold Corporation (TRX) nadat Justin Sun’s Tron-cryptocurrency (ook TRX) was gepromoveerd tot handelaars in de beruchte r / WallStreetBets-groep.

Het debacle zag daghandel in Tanzaniaanse Gold Corporation voorraad stijging met bijna 84 keer op 29 januari stekelige van een gemiddelde dagelijkse volume van 584.000 aandelen aan 49 miljoen . De dag zag de TRX-aandelenkoersen stijgen van $ 0,85 naar meer dan $ 1,90, voordat ze instortten om de dag af te sluiten met een verlies van ongeveer 15%.